skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę z łuski i pokrój w półpierścienie. Jeśli żarówki są duże, możesz pokroić je na ćwiartki pierścieni.
2. Moje marchewki, czyste i trzy duże. Kapustę należy posiekać.
3. Pokrój wstępnie umyte grzyby (jeśli grzyby są małe, możesz zostawić je w całości), a następnie gotuj przez 8-10 minut w wodzie z niewielką ilością soli.
4. Pokrój ogórki na małe kawałki.
5. Ugotowane marchewki i cebulę smażymy na oleju roślinnym do połowy ugotowanego (miękkiego), a następnie kładziemy na nich kapustę.
6. Teraz przyszła kolej na koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszaj składniki, wyciśnij czosnek przez prasę, dopraw koperkiem. Również na tym etapie musisz dodać sól i pieprz.
7. Ważnym szczegółem jest tutaj bulion, w którym gotowano grzyby: wlej szklankę na patelnię. Dusimy wszystko razem do połowy.
8. Włóż gotowane grzyby i gotuj jeszcze przez kilka minut.
9. Następnie dodaj posiekane pikle, wymieszaj, pozostaw na ogniu na kilka minut.
10. Wlewamy ocet, mieszamy, gotujemy dosłownie 1-2 minuty i układamy mieszankę w małych sterylnych słoikach. Zamknij szczelnie pokrywkami, przechowuj w chłodnym miejscu. Z reguły to danie jest przechowywane przez krótki czas, ponieważ jest bardzo szybko spożywane :) możesz zostawić trochę na próbę - na najbliższą kolację. Podawaj mieszankę na ciepło lub na zimno, przyozdobioną świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal / 100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal / 100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Bulion grzybowy - 3 kcal/100g