rapany w sosie śmietanowym
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
przede wszystkim rozmrażamy rapany i kroimy je na średnie kawałki, cebulę na pół pierścienia. Podgrzewamy patelnię olejem roślinnym i dusimy w niej cebulę przez trzy minuty. Po tym czasie kładziemy rapany na cebuli, sól i pieprz i smażymy jeszcze przez trzy minuty.
następnie musisz dodać śmietanę. Systematycznie mieszając kontynuujemy obróbkę cieplną przez kolejne trzy minuty. Po upływie trzech minut zdejmij patelnię z ognia. Dalsza ekspozycja termiczna sprawi, że mięso będzie gumowe.
rozłóż rapany na talerzu. Udekoruj danie cytryną, ziołami i oliwkami lub w inny sposób - według własnego gustu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Rapany - 77 kcal/100g