kurczak z kalafiorem w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
myjemy mięso, kroimy na małe kawałki. Zetrzyj marchewki na tarce, drobno posiekaj cebulę. Smażyć wszystkie przygotowane składniki na oleju słonecznikowym w powolnej kuchence, korzystając z trybu "smażenia", przez 10 minut.
następnie dodaj wodę i kalafior, podzielone na kwiatostany. Sól i pieprz bulion. Przełączamy się na program "duszenie" i doprowadzamy naczynie do gotowości w ciągu 30 minut.
Kurczak z kalafiorem w powolnej kuchence gotowy!
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g