kurczak z kalafiorem w powolnej kuchence

Przygotuj zbilansowany obiad. Szybko, prosto, smacznie! Warzywa i pierś z kurczaka to wspaniałe połączenie smakowe. Proponuję ugotować pierś z kurczaka z kalafiorem w powolnej kuchence. To danie jest idealne na obiad.
StepankaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 6 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 23 % 3 g
70 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

myjemy mięso, kroimy na małe kawałki. Zetrzyj marchewki na tarce, drobno posiekaj cebulę. Smażyć wszystkie przygotowane składniki na oleju słonecznikowym w powolnej kuchence, korzystając z trybu "smażenia", przez 10 minut.

następnie dodaj wodę i kalafior, podzielone na kwiatostany. Sól i pieprz bulion. Przełączamy się na program "duszenie" i doprowadzamy naczynie do gotowości w ciągu 30 minut.

Kurczak z kalafiorem w powolnej kuchence gotowy!

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy