Indoutka z ziemniakami

pyszna świąteczna kolacja dla rodziny i gości. Spróbuj! Wygrana-wygrana na świąteczną kolację. Obfite i bardzo smaczne danie. Moi goście są zawsze zachwyceni, kiedy to gotuję. Nawiasem mówiąc, jeśli jesteś na diecie, możesz gotować chude kawałki indoutki z warzywami.
tusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 14 g
tłuszcze 39 % 13 g
węglowodany 18 % 6 g
180 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 20 min

1. Umyj indoutkę i pokrój na duże kawałki. Posmaruj mięso musztardą i startym imbirem, marynuj przez 40 minut.
2. Smaż indoutkę na oleju roślinnym przez 15 minut.
3. Marchewki umyć i pokroić w plasterki, cebulę w krążki.
4. Dodaj marchewki do mięsa i gotuj przez kolejne 5-7 minut.
5. Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w kliny i ułożyć na mięsie.
6. Sól, dodaj przyprawy, paprykę i liście laurowe, zalej wodą i dobrze wymieszaj.
7. Dusić mięso z ziemniakami przez 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Indoutka - 271   kcal/100g

Podobne przepisy