Indoutka z ziemniakami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj indoutkę i pokrój na duże kawałki. Posmaruj mięso musztardą i startym imbirem, marynuj przez 40 minut.
2. Smaż indoutkę na oleju roślinnym przez 15 minut.
3. Marchewki umyć i pokroić w plasterki, cebulę w krążki.
4. Dodaj marchewki do mięsa i gotuj przez kolejne 5-7 minut.
5. Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w kliny i ułożyć na mięsie.
6. Sól, dodaj przyprawy, paprykę i liście laurowe, zalej wodą i dobrze wymieszaj.
7. Dusić mięso z ziemniakami przez 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Indoutka - 271 kcal/100g