Szurpa jagnięca w powolnej kuchence

Elegancka gęsta zupa inspirowana kuchnią orientalną! Shurpa-aromatyczny, bogaty bulion z warzywami i mięsem. Idealny zarówno na obiad dla rodziny, jak i na ucztę dla gości. Gotuj i spraw, aby twoje dni powszednie i weekendy smakowały lepiej!
Lilik75Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 5 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 27 % 3 g
51 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

pokrój żeberka na kawałki, włóż do multicookera, napełnij wodą. Marchewki kroimy w plasterki, wysyłamy do mięsa, dodajemy sól i liść laurowy.
Wybierz program "gaszenie", ustaw czas na 1 godzinę.

ziemniaki w tym czasie obieramy, myjemy, kroimy na duże kawałki. Pokrój cebulę na ćwiartki.

po sygnale multicookera dodaj ziemniaki i cebulę do bulionu, a także suszony seler, chmiel-suneli, czarny pieprz i pozostaw do gotowania w tym samym programie przez kolejne 30 minut.

na koniec dodaj posiekane warzywa i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy