shurpa z jagnięciny w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
pokrój żeberka na kawałki, włóż do multicookera, napełnij wodą. Marchewki kroimy w plasterki, wysyłamy do mięsa, dodajemy sól i liść laurowy.
Wybierz program "gaszenie", ustaw czas na 1 godzinę.
ziemniaki w tym czasie obieramy, myjemy, kroimy na duże kawałki. Pokrój cebulę na ćwiartki.
po sygnale multicookera dodaj ziemniaki i cebulę do bulionu, a także suszony seler, chmiel-suneli, czarny pieprz i pozostaw do gotowania w tym samym programie przez kolejne 30 minut.
na koniec dodaj posiekane warzywa i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g