gulasz warzywny w powolnej kuchence na zimę

pyszne warzywa zachwycą Twoją rodzinę zimą! W mroźne dni bardzo przyjemnie jest dostać jasną letnią sałatkę, która idealnie nadaje się do przystawki z ziemniaków. Ugotujemy?
swetulekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 50 % 7 g
węglowodany 43 % 6 g
91 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 15 min

1. Cukinię umyć, pokroić w kostkę.
2. Paprykę obrać z nasion, opłukać, pokroić również w kostkę.
3. Obierz i posiekaj cebulę.
4. Umyj pomidory, a jeśli są małe, pokrój na połówki, w przeciwnym razie podziel na 4-6 części.
5. Rozłóż przygotowane warzywa w misce multicookera, dodaj sól, cukier, czarny pieprz, a także wlej ocet i olej roślinny.
6. Wybierz tryb "duszenie" i gotuj przyszły gulasz przez 40 minut.
7. Gotowy gulasz układamy w sterylnych słoikach i zwijamy sterylnymi pokrywkami.
8. Odwróć słoiki do góry nogami, zawiń je w koc i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie możesz przenieść półfabrykaty do ciemnego, chłodnego miejsca w celu dalszego przechowywania.

Gotuj z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy