gulasz warzywny w powolnej kuchence na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Cukinię umyć, pokroić w kostkę.
2. Paprykę obrać z nasion, opłukać, pokroić również w kostkę.
3. Obierz i posiekaj cebulę.
4. Umyj pomidory, a jeśli są małe, pokrój na połówki, w przeciwnym razie podziel na 4-6 części.
5. Rozłóż przygotowane warzywa w misce multicookera, dodaj sól, cukier, czarny pieprz, a także wlej ocet i olej roślinny.
6. Wybierz tryb "duszenie" i gotuj przyszły gulasz przez 40 minut.
7. Gotowy gulasz układamy w sterylnych słoikach i zwijamy sterylnymi pokrywkami.
8. Odwróć słoiki do góry nogami, zawiń je w koc i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie możesz przenieść półfabrykaty do ciemnego, chłodnego miejsca w celu dalszego przechowywania.
Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g