skład / składniki
metoda gotowania
1. Oczyść wątrobę ze wszystkich filmów, dokładnie spłucz pod bieżącą wodą. Pokrój na małe kawałki, włóż do miski, dodaj mąkę, przykryj i energicznie wstrząśnij kilka razy, aby każdy kawałek panierował w mące.
2.Smaż wątrobę na oleju roślinnym w kilku etapach (to znaczy partiami, aby wątroba była na patelni w jednej warstwie), mieszając za każdym razem, aż pojawi się złoty kolor. Nie rozgotuj - ten proces powinien zająć tylko 2-3 minuty, nie więcej.
3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Po wątrobie, na pozostałym oleju i na tej samej patelni, usmaż ją, aż będzie przezroczysta i wyślij do przygotowanej wątroby. W osobnej misce połącz śmietanę z wodą, wymieszaj, dodaj sól i pieprz. Wlej powstały sos do wątroby z cebulą, wymieszaj, Wyślij do ognia. Dusić na małym ogniu pod zamkniętą pokrywką (aby zapobiec odparowaniu płynu) przez 17-20 minut.
podawaj z ulubionym dodatkiem, dekorując danie posiekaną zieloną cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g