serca z kurczaka w powolnej kuchence w śmietanie

kremowa, delikatna i aromatyczna kombinacja potraw! Serca z kurczaka są dość powszechnym produktem, można z nich przygotować wiele różnych potraw. Kocham serca w śmietanie w moim domu. Podawaj z ulubionym dodatkiem, moje dzieci uwielbiają z puree lub makaronem. Przygotuj się, a na pewno poprosisz o więcej suplementów!
Tanuska-psAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 54 % 14 g
węglowodany 8 % 2 g
190 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 40 min

1. Dobrze myjemy serca z kurczaka i oczyszczamy je z filmu.

2. W powolnej kuchence ustawiamy tryb "smażenia", wlewamy olej słonecznikowy do miski i smażymy posiekaną cebulę, aż będzie przezroczysta.

3. Dodaj do nich serca, a także smaż trochę.

4. Wlej śmietanę i wodę, dopraw przyprawami i solą (jeśli chcesz zagęścić sos, dodaj 1 łyżkę. łyżka mąki).

5. Przygotowujemy serca w powolnej kuchence w trybie "duszenia", około 1-1, 20 godziny.

6. Podawaj z dodatkami i ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g

Podobne przepisy