udka z kurczaka we własnym soku w powolnej kuchence

proste, smaczne, szybkie-świetne rozwiązanie na obiad! Udka z kurczaka są bez przesady ulubieńcami kuchni ze względu na łatwość przygotowania i niezmiennie smaczny wynik. A cudowny pomocnik Multicooker zredukuje czas "czarów" w kuchni do zera i pomoże bez większego wysiłku zachwycić rodzinę obfitym i apetycznym daniem.
prostosmachnoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 16 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 4 % 1 g
156 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Moje nogi, rozłóż duży talerz lub miskę. Sól, pieprz, dodaj inne przyprawy do smaku. Dobrze natrzyj kurczaka przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój czosnek na talerze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż kurczaka w misce multicookera. rozłóż posiekany czosnek na kurczaku. na górze kilka liści liści laurowych. Wkładamy miskę do multicookera i włączamy tryb "duszenie" lub "pieczenie" na 1 godzinę. Nasze danie jest gotowe. Szczegółowy opis znajduje się w przepisie wideo.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy