skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki twarogowe bez drożdży? Przygotuj wszystkie składniki. Ponieważ ciasto szybko się gotuje, natychmiast włącz piekarnik na ciepło (temperatura 180 stopni). Używam trybu "górne i dolne ciepło", ale skupiasz się na funkcjach swojego piekarnika.
Krok 2:
W misce połącz twaróg, jajka, sól, cukier i wanilinę.
Krok 3:
Mieszaj za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładki.
Krok 4:
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i przesiej 2-3 razy. Dodaj do pozostałych składników. Jeśli nie masz pewności co do właściwości mąki, wymieszaj Nie całą, ale większość z proszkiem do pieczenia, pozostawiając około 50 gramów przesianej mąki bez proszku do pieczenia. Dodaj go na końcu lub wcale, w zależności od uzyskanej konsystencji.
Krok 5:
Ciasto można zagnieść rękami lub mikserem ze specjalną nasadką do ciasta.
Krok 6:
Powinno być wystarczająco gęste, lepkie ciasto.
Krok 7:
Mokrymi rękami uformuj ciasto w małe bułeczki, zrywając mniej więcej te same kawałki z kawałka i ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem w odległości od siebie, ponieważ będą się powiększać podczas pieczenia.
Krok 8:
Umieść blachę do pieczenia w rozgrzanym piekarniku. Pieczę takie bułeczki przez około 15 minut w 180°C, Czas jest przybliżony. Uważaj, aby bułki się nie przypaliły!
Krok 9:
Teraz nadszedł czas, aby udekorować wierzch bułek. Przygotuj mleko i cukier.
Krok 10:
Gdy powierzchnia bułek się zarumieni, wyjmij je z piekarnika (nie wyłączaj piekarnika) i szybko posmaruj mlekiem i posyp cukrem. Mleko bardzo szybko wchłania się w powierzchnię bułek, więc aby cukier dobrze się trzymał, wszystko należy robić bez najmniejszej zwłoki!
Krok 11:
Włóż bułki z powrotem do piekarnika na 5 minut. Gotowe! Niech bułeczki lekko ostygną, zaparz herbatę lub nalej kawę i wezwij wszystkich do stołu! Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal / 100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g