skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak pyszne i proste jest pieczenie filetów tilapia w piekarniku? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Filety z telapii są zwykle sprzedawane w postaci mrożonej. Dlatego przed gotowaniem ryby należy rozmrozić w temperaturze pokojowej. Nie próbuj szybko rozmrażać ryb, umieszczając je w gorącej wodzie. Przy takim rozmrażaniu szokowym smak i wygląd ryb pogorszą się. Wytrzyj filety z tilapii do sucha i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2:
Jest to konieczne, aby pokonać tak obsesyjny rybi zapach. Następnie posmaruj rybę po obu stronach odrobiną oleju roślinnego, soli i przypraw. Po co smarować olejem? Jest to konieczne, aby ryba nie wysychała podczas pieczenia. Pod warstwą oleju zostanie upieczony. Jako przyprawy użyłam gotowego zestawu przypraw do ryb. W nim wszystkie elementy doskonale ze sobą współgrają.
Krok 3:
Przykryj naczynie do pieczenia warstwą folii i posmaruj niewielką ilością oleju roślinnego. Drobno posiekaj obraną cebulę i ułóż na dnie formy.
Krok 4:
Następnie połóż filety Tilapia na cebuli. Cebula jest niezbędna, aby ryba nie zaczęła się palić podczas pieczenia. I oczywiście nada rybom trochę smaku.
Krok 5:
Połóż okrąg cytryny na każdej rybie. Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na 30 minut.
Krok 6:
Ryba gotuje się bardzo szybko i ten czas będzie wystarczający. Ale najlepiej, aby każdy był zorientowany na swoim piekarniku.
Krok 7:
Podczas serwowania Usuń pieczoną cytrynę z ryby. Już się nie przyda. Połóż rybę na przygotowanym talerzu i poczęstuj się. Smacznego!
wielu omija tilapię po przeczytaniu, że ma wiele niebezpiecznych elementów. Ale wszystkie ryby, które trafiają na półki sklepowe, w większości, są hodowane w specjalnych warunkach. Dlatego obecność w nim niebezpiecznych substancji jest zredukowana do zera. Jedyną wadą takiej ryby jest duża warstwa glazury Lodowej.
Gotuj z przyjemnością!
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Tilapia - 103 kcal/100g