ciastka rybne w piekarniku

rumiane i soczyste, delikatne i proste, bardzo smaczne! Te ciastka rybne pieczone w piekarniku mają minimalny skład, ale dwa rodzaje ryb, co nadaje potrawie wspaniały smak. Czerwony dodaje soczystości i tłuszczu, a biały pomaga kotletom zachować kształt podczas pieczenia.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 80 % 16 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 5 % 1 g
91 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec ciastka rybne w piekarniku? Przygotuj niezbędne składniki. Możesz użyć jednej odmiany ryby, białej lub czerwonej, ale radzę nadal gotować z różnych odmian ryb. Jako podstawę wziąłem świeży filet z pstrąga i mrożony filet z flądry. Możesz użyć innych kombinacji, na przykład różowego łososia i dorsza itp.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie opłucz filety rybne, wyciśnij nadmiar wilgoci, Usuń małe i duże kości pęsetą, jeśli są obecne. Jeśli filet jest zamrożony, najpierw rozmroź go i wyciśnij z nadmiaru wody. Pokrój filety na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W misce blendera włóż przygotowaną rybę i posiekaj. Zamiast blendera możesz posiekać rybę zwykłym nożem na małe, małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    To jest mieszane mięso mielone. Jasnopomarańczowy, jednolity.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyj pietruszkę, osusz i drobno posiekaj. Oprócz pietruszki możesz wziąć koperek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś mieloną rybę do miski, dodaj jajko, koncentrat pomidorowy, przyprawy i posiekane zioła. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie. Jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól i pieprz. Rozważ to, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie i przepełnienie naczynia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Jeśli mięso mielone okaże się zbyt płynne i nie zachowuje kształtu, wlej do niego 2-3 łyżki.l kasza manna lub mąka, wymieszaj i odstaw na około 10 minut, aby mięso mielone zgęstniało.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowe mięso mielone powinno być delikatne, nie płynne, a kotlety z niego zachowują swój kształt i nie pełzają.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Z powstałego mięsa mielonego mokrymi rękami uformuj średniej wielkości kotlety i, jeśli chcesz, panieruj w bułce tartej lub kaszy manny ze wszystkich stron. Ułóż placki na wyłożonej folią blasze do pieczenia w odległości od siebie. Umieść kotlety w piekarniku nagrzanym do 180°C na 25-30 minut. Określ czas i temperaturę za pomocą piekarnika.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przenieś gotowe kotlety na talerz i podawaj. Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Flądra wędzona na gorąco - 192   kcal/100g
  • Flądra gotowana - 103   kcal/100g
  • Flądra świeża - 83   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy