skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wieprzowinę w piekarniku z pomidorami i ziemniakami? Przygotuj do tego niezbędne składniki. wybierz mięso wieprzowe bez kości. Jest to możliwe z niewielką ilością tłuszczu. Obierz ziemniaki z wyprzedzeniem i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń.
Krok 2:
Pokrój wieprzowinę na małe kawałki i ubij je wszystkie za pomocą młotka kuchennego. Do pieczenia weź dowolną żaroodporną formę. Mam ceramiczny kształt. Nasmaruj spód i boki olejem roślinnym i połóż ubite mięso. Posyp solą i przyprawami.
Krok 3:
Obierz cebulę, opłucz i pokrój w półpierścienie. Posiekaną cebulę ułożyć na mięsie i równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni.
Krok 4:
Następnie ułóż równomiernie ziemniaki pokrojone w plasterki. Posmaruj powierzchnię ziemniaków majonezem.
Krok 5:
Pieczarki i pomidory dobrze opłucz i pokrój w plastry.
Krok 6:
Połóż pokrojone pieczarki na powierzchni ziemniaków.
Krok 7:
Następnie ułóż pokrojone pomidory. Dodaj kilka kawałków papryki. W razie potrzeby można dodać więcej. Przed dodaję ze względu na smak, więc wystarczy mi kilka kawałków. Dodaj trochę soli na wierzch. Przykryj formę folią i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 40 minut.
Krok 8:
Po określonym czasie wyjmij formę z piekarnika, zdejmij folię i posyp tartym serem. Włóż formę z powrotem do piekarnika na kolejne 10 minut.
Krok 9:
Wieprzowina w piekarniku z pomidorami i ziemniakami jest gotowa! Podawaj na gorąco. Możesz posypać świeżymi ziołami. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g