skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pizzę z owocami morza? Przygotuj wszystkie składniki. Krewetki, jeśli to konieczne, natychmiast obierz i umyj. Zrób to samo z innymi owocami morza. Przesiej mąkę przez drobne sito. Umyj i osusz warzywa.
Krok 2:
Zagnieść ciasto. Aby to zrobić, wlej drożdże 50 ml wody i dodaj 2 łyżki. l mąka, wymieszaj, pozostaw na 20 minut. Dodaj pozostałą mąkę i wodę do ciasta, dodaj sól. Wlej oliwę z oliwek, wszystko dobrze wymieszaj. Pozostaw na 2 godziny. Skoncentruj się na gęstości ciasta, pamiętaj, że mąka może zająć ci mniej lub więcej.
Krok 3:
Przenieś przygotowane owoce morza do odpowiedniego naczynia. Zalej owoce morza wrzącą wodą i odstaw na 7 minut.
Krok 4:
Pokrój cebulę w półpierścienie lub pierścienie, według własnego uznania. Pokrój pomidora w ładne cienkie kliny lub kółka.
Krok 5:
Z dopasowanego ciasta rozwałkuj cienką okrągłą tortillę i przenieś ją do natłuszczonej formy. Najłatwiej jest wziąć do tego dużą płaską patelnię.
Krok 6:
Posmaruj warstwę ciasta pastą pomidorową lub specjalnym sosem pomidorowym do pizzy. Rozłóż go na całej powierzchni tortilli.
Krok 7:
Połóż posiekaną cebulę na sosie.
Krok 8:
Ułóż plasterki pomidora na cebuli.
Krok 9:
Rozłóż pierścienie kałamarnicy na pizzy.
Krok 10:
Umieść obrane małże wewnątrz pierścieni kałamarnicy.
Krok 11:
Zetrzyj ser na średniej tarce. I posyp go całą powierzchnią pizzy.
Krok 12:
Ułóż krewetki na serze.
Krok 13:
Piecz pizzę w piekarniku przez 20 minut w 200 stopniach. Skoncentruj się na cechach swojego piekarnika, wybierz czas i temperaturę dla siebie.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Małże smażone - 59 kcal/100g
- Małże gotowane - 50 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g