domowa pizza z owocami morza w piekarniku

pyszne, jasne, piękne, miłośnicy krewetek docenią! Ta pizza z owocami morza jest łatwa i szybka do pieczenia w piekarniku. Dla niej możesz wziąć gotowe ciasto drożdżowe, aby nie spędzać dużo czasu na gotowaniu.
TaciturnPersonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 13 % 4 g
węglowodany 56 % 18 g
144 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pizzę z owocami morza? Przygotuj wszystkie składniki. Krewetki, jeśli to konieczne, natychmiast obierz i umyj. Zrób to samo z innymi owocami morza. Przesiej mąkę przez drobne sito. Umyj i osusz warzywa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zagnieść ciasto. Aby to zrobić, wlej drożdże 50 ml wody i dodaj 2 łyżki. l mąka, wymieszaj, pozostaw na 20 minut. Dodaj pozostałą mąkę i wodę do ciasta, dodaj sól. Wlej oliwę z oliwek, wszystko dobrze wymieszaj. Pozostaw na 2 godziny. Skoncentruj się na gęstości ciasta, pamiętaj, że mąka może zająć ci mniej lub więcej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przenieś przygotowane owoce morza do odpowiedniego naczynia. Zalej owoce morza wrzącą wodą i odstaw na 7 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w półpierścienie lub pierścienie, według własnego uznania. Pokrój pomidora w ładne cienkie kliny lub kółka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z dopasowanego ciasta rozwałkuj cienką okrągłą tortillę i przenieś ją do natłuszczonej formy. Najłatwiej jest wziąć do tego dużą płaską patelnię.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj warstwę ciasta pastą pomidorową lub specjalnym sosem pomidorowym do pizzy. Rozłóż go na całej powierzchni tortilli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż posiekaną cebulę na sosie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż plasterki pomidora na cebuli.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż pierścienie kałamarnicy na pizzy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umieść obrane małże wewnątrz pierścieni kałamarnicy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zetrzyj ser na średniej tarce. I posyp go całą powierzchnią pizzy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ułóż krewetki na serze.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Piecz pizzę w piekarniku przez 20 minut w 200 stopniach. Skoncentruj się na cechach swojego piekarnika, wybierz czas i temperaturę dla siebie.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal / 100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Małże smażone - 59   kcal/100g
  • Małże gotowane - 50   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy