kompot z wiciokrzewu na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie kompotu z wiciokrzewu jest bardzo łatwe!
więc zacznijmy:
myjemy jagody wiciokrzewu, oczyszczamy je z gałązek.Pozwól im wyschnąć.
a w tym czasie przygotujemy syrop cukrowy. Aby to zrobić, weź rondel, włóż cukier, zalej go wodą. Kładziemy na kuchence i mieszamy, aż cukier całkowicie rozpuści się w wodzie. Gdy woda się zagotuje, Sprawdź czas i gotuj przez około 10 minut.
w tym czasie jagody wiciokrzewu będą w pełni gotowe. Wkładamy je do słoika i napełniamy gorącym syropem cukrowym.
następnie możesz zamknąć słoik pokrywką i pasteryzować w gorącej wodzie o temperaturze około 80° C.
kompot z wiciokrzewu jest gotowy. Tak jak obiecałam, bardzo prosty przepis. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiciokrzew - 30 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g