kompot z wiciokrzewu na zimę

zdrowy, orzeźwiający napój pełen witamin. Bardzo smaczne! Łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny i zdrowy Ten przepis na kompot z wiciokrzewu uprzejmie dał mi mój ukochany przyjaciel. Doskonale gotuje, a ponadto uwielbia uprawiać ogród, uprawiając cały ten pyszny splendor w swoim kraju. Jest nie tylko pyszny, ale także bardzo zdrowy! Ten przepis po prostu nie może być trzymany w tajemnicy, należy się nim podzielić! Jednym słowem - bardzo smaczny i zdrowy kompot z wiciokrzewu! Bardzo polecam! I bardzo prosty przepis.
TanyushaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 15 g
59 kcal
IG: 13 / 0 / 87

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

przygotowanie kompotu z wiciokrzewu jest bardzo łatwe!
więc zacznijmy:
myjemy jagody wiciokrzewu, oczyszczamy je z gałązek.Pozwól im wyschnąć.
a w tym czasie przygotujemy syrop cukrowy. Aby to zrobić, weź rondel, włóż cukier, zalej go wodą. Kładziemy na kuchence i mieszamy, aż cukier całkowicie rozpuści się w wodzie. Gdy woda się zagotuje, Sprawdź czas i gotuj przez około 10 minut.
w tym czasie jagody wiciokrzewu będą w pełni gotowe. Wkładamy je do słoika i napełniamy gorącym syropem cukrowym.
następnie możesz zamknąć słoik pokrywką i pasteryzować w gorącej wodzie o temperaturze około 80° C.
kompot z wiciokrzewu jest gotowy. Tak jak obiecałam, bardzo prosty przepis. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiciokrzew - 30   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy