Zając w piekarniku jest soczysty

bardzo soczyste mięso i przygotowanie jest proste! Gotuj pyszną zwierzynę! Aby przygotować zająca, należy go namoczyć przez noc (lub po prostu przez 12 godzin) w lekko kwaśnej wodzie z octem. To usunie specyficzny zapach zwierzyny.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 20 g
tłuszcze 32 % 10 g
węglowodany 3 % 1 g
177 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyłóż blachę do pieczenia (głęboką) folią i ułóż mięso równą warstwą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze posolić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pieprz i dodaj liść laurowy. Możesz dodać dowolne suszone zioła, które lubisz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj mięso folią i wyślij do piekarnika. Gotuj przez 1 godzinę w 170 stopniach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej sok z gotowego mięsa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj czosnek (lub przepuść przez prasę) i posmaruj mięso pastą czosnkową.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp drobno posiekanym koperkiem. I gotowe, możesz być traktowany i traktowany.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mięso zająca - 183   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy