Zając w piekarniku jest soczysty
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Wyłóż blachę do pieczenia (głęboką) folią i ułóż mięso równą warstwą.
Krok 3:
Dobrze posolić.
Krok 4:
Pieprz i dodaj liść laurowy. Możesz dodać dowolne suszone zioła, które lubisz.
Krok 5:
Przykryj mięso folią i wyślij do piekarnika. Gotuj przez 1 godzinę w 170 stopniach.
Krok 6:
Wlej sok z gotowego mięsa.
Krok 7:
Zetrzyj czosnek (lub przepuść przez prasę) i posmaruj mięso pastą czosnkową.
Krok 8:
Posyp drobno posiekanym koperkiem. I gotowe, możesz być traktowany i traktowany.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mięso zająca - 183 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g