skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić krem, połącz jajka z cukrem i wymieszaj je trzepaczką.
Krok 2:
Odmierz potrzebną ilość mleka. Dodaj mleko do garnka z mieszanką jajeczną. Wymieszaj trzepaczką.
Krok 3:
Postaw kremowy garnek na ogniu i zagotuj, ciągle mieszając. Po ugotowaniu gotuj śmietanę przez 1-2 minuty na małym ogniu. Rezultatem jest jednorodny i delikatny krem. Konsystencja jest podobna do płynnego skondensowanego mleka. Zdejmij patelnię z ognia i przykryj krem folią spożywczą w kontakt. Całkowicie ostudź krem. Do gotowania śmietany najlepiej użyć patelni z powłoką nieprzywierającą lub z grubym dnem.
Krok 4:
Następnie weź odpowiednią ilość miękkiego masła. O jego miękkość należy wcześniej zadbać. Wyciągnij masło z lodówki na kilka godzin przed rozpoczęciem gotowania kremu. Aby masło szybciej zmiękło, pokrój je na kawałki.
Krok 5:
Zacznij ubijać miękkie masło mikserem i stopniowo dodawaj do niego bazę kremu. Ubij wszystko razem, aż uzyskasz kremową konsystencję.
Krok 6:
Bardzo delikatny i przewiewny krem Charlotte jest gotowy do użycia. Doskonale zachowuje swój kształt i może ozdobić ciasta i ciasta. Używaj go zgodnie z przeznaczeniem. Do przechowywania użyj lodówki. Możesz przechowywać taki krem przez 2-3 dni. Aby użyć, wyjmij krem z lodówki i pozwól mu się rozgrzać. Gotuj dla zdrowia!
odpowiednio zaparzony syrop mleczny i masło dają w końcu bardzo puszysty i delikatny krem.
kiedy opanujesz przygotowanie klasycznego kremu, możesz spróbować dodać do niego różne syropy jagodowe. Ten krem doskonale komponuje się z różnymi herbatnikami.
aby przygotować krem, wszystkie produkty muszą mieć temperaturę pokojową. Użyj wysokiej jakości oleju o zawartości tłuszczu co najmniej 72%.
gotowy krem doskonale zachowuje swój kształt i nadaje się do wyrównywania i dekorowania ciast.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g