skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Odetnij folię na tyle, aby wyłożyć spód blachy do pieczenia i przykryć luźno cukinię.
Krok 3:
Myjemy cukinię, obieramy. Cukinię kroimy wzdłuż na pół. Rozłóż na blasze do pieczenia, posyp solą i przyprawami.
Krok 4:
Drobno posiekaj filet z kurczaka.
Krok 5:
Równomiernie rozłóż filet z kurczaka na cukinii i posyp solą.
Krok 6:
Następna warstwa to posiekana cebula. Możesz pokroić w pierścienie lub półpierścienie.
Krok 7:
Następnie rozłóż paprykę pokrojoną w paski.
Krok 8:
Pokrój pomidory o grubości 0,5 cm i pokrój w plasterki na pół. Rozłóż pomidory gęstą warstwą. Na tym etapie musisz również posolić.
Krok 9:
Zetrzyj twardy ser na grubej tarce i równomiernie rozprowadź na warstwie pomidorów. Posyp sezamem na wierzchu. Na tym etapie możesz już włożyć do piekarnika.
Krok 10:
Ale postanowiłem wypełnić pozostałe miejsca na blasze do pieczenia ziemniakami. Ziemniaki kroimy w plasterki, solimy, dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekaną cebulę i koperek. Dobrze wymieszaj na talerzu.
Krok 11:
Rozłóż ziemniaki w przestrzeniach między cukinią, a także rozłóż kawałki roztopionego masła na całej blasze do pieczenia na ziemniakach. Chociaż warzywa powinny być pieczone pod folią we własnym soku, dodałam wodę do ziemniaków, ponieważ mogą być suche.
Krok 12:
Przykryj folią, ale nie dociskaj jej do cukinii na wierzchu, ponieważ ser stopi się i przyklei do folii. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 40-60 minut. Sprawdź gotowość na ziemniakach, u mnie ze wszystkich warzyw upiekł się najdłużej.
Krok 13:
Ostrożnie zdejmij folię, jeśli ser się do niej przykleił, ostrożnie ją usuń.
Krok 14:
Cukinia pieczona w folii w piekarniku jest gotowa! Delikatnie przenieś je na talerz i wezwij wszystkich do stołu.
Krok 15:
Pokrój cukinię na porcje i rozłóż ziemniaki. Smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g