Sieja w piekarniku

Ta ryba podbije Cię za pierwszym razem, spróbuj! Sieja w piekarniku to świetne danie dla miłośników ryb i nie tylko. Danie można podawać z dodatkiem ziemniaków lub po prostu z pieczonymi warzywami. Lepiej nie odcinać głowy siei, więc danie wygląda znacznie ciekawiej.
lerikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 14 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 13 % 3 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Umyj rybę, oczyść ją z łusek, wypatrosz, umyj ponownie, osusz ręcznikiem papierowym.

2. Obierz cebulę i marchewkę, pokrój cebulę w cienkie półpierścienie, marchewkę w podłużne kostki.

3. Sól i pieprz tuszy rybnej, włóż kilka kawałków sera do środka.

4. Na kawałku folii układamy warzywa, następnie rybę, Pakujemy jak najdokładniej, układamy na blasze do pieczenia.

5. Wysyłamy sieję do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut.

podawaj na gorąco na stole.

co za zapach! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sig - 144   kcal/100g

Podobne przepisy