Rolada ziemniaczana z mięsem mielonym w piekarniku

niesamowicie pyszna bułka z mielonym mięsem! Jest przygotowywany z prostych produktów, które prawdopodobnie każda gospodyni domowa ma pod ręką. To danie może zaskoczyć gości i ich domowników, którzy docenią jego smak i na pewno poproszą o dodatki. Bądź na to przygotowany!
Annushka215Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 8 g
tłuszcze 33 % 10 g
węglowodany 40 % 12 g
172 kcal
IG: 85 / 0 / 15

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie żywności na liście.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i umyj ziemniaki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej zimną wodę do rondla i poczekaj, aż się zagotuje, wyślij tam ziemniaki, które do szybkiego gotowania można pokroić na dwie lub trzy części, ale aby wszystkie kawałki były mniej więcej tej samej wielkości. Gotuj do miękkości przez 25-30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Spuść wodę, pozwól ziemniakom ostygnąć i zetrzyj na grubej tarce. Możesz również przetrzeć go przez niezbyt drobne sito, aż stanie się papkowaty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj do masy ziemniaczanej sól, pieprz do smaku, jedno surowe jajko kurze, trochę przesianej mąki i wszystko dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sól mielona i pieprz do smaku, wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wytnij kawałek folii spożywczej o odpowiednim rozmiarze. Smarujemy go olejem roślinnym.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na folii spożywczej rozłóż tłuczone ziemniaki równą warstwą prostokątnego kształtu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na środku rozprowadzamy przygotowane mięso mielone w kształcie kiełbasy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smarujemy krawędzie formacji ubitym jajkiem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Za pomocą folii spożywczej zwijamy rolkę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie umieść rolkę na natłuszczonej blasze do pieczenia. Wysyłamy go do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zetrzyj ser na grubej tarce, dodaj majonez.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wszystko dokładnie wymieszaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wyjmij bułkę z piekarnika i natrzyj ją mieszanką sera.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wkładamy rolkę z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut, aby ser się stopił i miał apetyczną skórkę.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Po tym czasie wyjmujemy bułkę, pozwalamy jej trochę ostygnąć,kroimy na porcje i podajemy. Jestem pewien, że ty i twoi bliscy pokochacie tę przekąskę. Teraz wiesz, jak upiec bułkę ziemniaczaną z mięsem mielonym.

w swoim życiu próbowałem wielu bułek, od słodkich po bułki z owocami morza. Ale dopiero niedawno mogłem zapoznać się z kulinarnym przepisem na takie danie jak bułka ziemniaczana. Muszę powiedzieć, że jest bardzo smaczny. Chcesz nauczyć się go gotować, zaskoczyć siebie i zaskoczyć bliskich? W takim razie ten przepis na bułkę ziemniaczaną z mięsem mielonym jest dla ciebie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy