skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety z kurczaka z serem? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Bułkę połamać na kawałki i zalać zimną wodą, odstawić na 5-10 minut. Musisz wypełnić zimną wodą, wtedy miękisz pozostanie gęsty. Z gorącej wody zamienia się w galaretkę, której następnie prawie nie można wycisnąć.
Krok 2:
Filety umyć i osuszyć. Pokrój na kawałki i zmiel w blenderze lub maszynce do mięsa z płytkim grillem. Wolę uderzać blenderem, aby kotlety były jednocześnie delikatniejsze i gęstsze.
Krok 3:
Ściśnij bułkę, Dodaj do pominiętej piersi i ponownie zmiel, aż będzie gładka. Przenieś mięso mielone do miski.
Krok 4:
Obierz cebulę i drobno posiekaj, dodaj do miski z mięsem mielonym.
Krok 5:
Sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Jeśli mięso mielone jest bardzo gęste, dodaj trochę wody, a kotlety okażą się bardziej soczyste. Wszystko wymieszaj i dobrze ubij mięso mielone, aż będzie gęste, gładkie. Aby to zrobić, Zbierz mięso mielone w dłoni, unieś nad filiżankę i wrzuć z powrotem. Zrób to 10-15 razy. Podziel mięso mielone na równe części.
Krok 6:
Pokrój twardy ser w długie kostki. Ser musi się dobrze stopić, w przeciwnym razie nie będzie efektu wycieku sera.
Krok 7:
Zrób tortillę z każdej części mięsa mielonego wilgotnymi rękami i umieść na jej środku kawałek sera. Połącz krawędzie i uformuj placki.
Krok 8:
Włóż kotlety do bułki tartej i dokładnie zaplanuj.
Krok 9:
Uformuj w ten sposób wszystkie placki.
Krok 10:
Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i połóż na niej kotlety.
Krok 11:
Umieść blachę do pieczenia z kotletami w gorącym piekarniku i piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni. Określ dokładny czas za pomocą piekarnika. Wyjmij je z piekarnika i podawaj z dowolnym dodatkiem lub świeżymi warzywami.
Krok 12:
Smacznego.
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g