steki Coho w piekarniku w folii

soczyste, delikatne, pachnące! Proste, zdrowe i smaczne! Pieczenie steków Coho w folii jest niezwykle proste i łatwe! Minimalny wysiłek z twojej strony, a piekarnik zrobi resztę! Ryba nasączona marynatą, soczysta i delikatna, zachowuje całą swoją przydatność i wartość odżywczą. Bardzo smaczne i pożyteczne!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 78 % 25 g
tłuszcze 22 % 7 g
węglowodany 0 % 0 g
148 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec steki Coho w folii w piekarniku? Przygotuj niezbędne produkty. Wziąłem wstępnie przygotowane steki. Jeśli używana jest cała ryba (zwykle jest już wypatroszona), należy ją oczyścić z łusek, dokładnie spłukać i pokroić w steki o grubości 1,5-2 cm. Ale najlepszą opcją jest rozmrażanie w lodówce. Dzięki temu ryba lepiej zachowa swoją soczystość i właściwości odżywcze.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj marynatę. W misce połącz oliwę z oliwek, sok z cytryny, suszoną bazylię, rozmaryn i sól. Dobrze wymieszaj. Przyprawy i przyprawy Wybierz dowolne według własnego gustu, odpowiednie dla ryb.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Polej steki marynatą. Obróć steki kilka razy, aby przykryć marynatą ze wszystkich stron. Pozostaw rybę do marynowania na 30 minut. Dzięki działaniu marynaty steki będą bardziej soczyste, delikatne i aromatyczne.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż steki blisko siebie na arkuszu folii.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zamknij folię, zawiń szczelnie ze wszystkich stron.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piecz steki z łososia Coho w rozgrzanym piekarniku 180C przez około 25 minut. Czas gotowania zależy od funkcji piekarnika. Po upieczeniu ostrożnie otwórz folię,aby nie poparzyć się parą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj steki Coho ze świeżymi warzywami lub z dowolnym dodatkiem. Smacznego!

należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.

jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Coho - 140   kcal/100g

Podobne przepisy