skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec steki Coho w folii w piekarniku? Przygotuj niezbędne produkty. Wziąłem wstępnie przygotowane steki. Jeśli używana jest cała ryba (zwykle jest już wypatroszona), należy ją oczyścić z łusek, dokładnie spłukać i pokroić w steki o grubości 1,5-2 cm. Ale najlepszą opcją jest rozmrażanie w lodówce. Dzięki temu ryba lepiej zachowa swoją soczystość i właściwości odżywcze.
Krok 2:
Przygotuj marynatę. W misce połącz oliwę z oliwek, sok z cytryny, suszoną bazylię, rozmaryn i sól. Dobrze wymieszaj. Przyprawy i przyprawy Wybierz dowolne według własnego gustu, odpowiednie dla ryb.
Krok 3:
Polej steki marynatą. Obróć steki kilka razy, aby przykryć marynatą ze wszystkich stron. Pozostaw rybę do marynowania na 30 minut. Dzięki działaniu marynaty steki będą bardziej soczyste, delikatne i aromatyczne.
Krok 4:
Ułóż steki blisko siebie na arkuszu folii.
Krok 5:
Zamknij folię, zawiń szczelnie ze wszystkich stron.
Krok 6:
Piecz steki z łososia Coho w rozgrzanym piekarniku 180C przez około 25 minut. Czas gotowania zależy od funkcji piekarnika. Po upieczeniu ostrożnie otwórz folię,aby nie poparzyć się parą.
Krok 7:
Podawaj steki Coho ze świeżymi warzywami lub z dowolnym dodatkiem. Smacznego!
należy pamiętać, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
jak prawidłowo gotować w folii? Odpowiedź na to pytanie, a także przydatne wskazówki i hacki życiowe do gotowania różnych potraw, przeczytaj artykuł folia aluminiowa - pomocnik w kuchni i życiu codziennym .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Coho - 140 kcal/100g