skład / składniki
gotowanie krok po kroku
mięso myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Następnie wykonujemy nacięcie wzdłuż całego kawałka mięsa do połowy grubości kawałka. Staraj się nie przecinać mięsa.
następnie przecinamy w prawo i w lewo, pozostawiając ściany o grubości 7-8 mm. rozkładamy warstwę mięsa, przykrywamy folią spożywczą i dobrze bijemy. Ubity kawałek mięsa pocieramy solą, ulubionymi przyprawami i posiekanym czosnkiem.
przygotowanie nadzienia do bułki. Obraną główkę cebuli kroimy w paski,a grzyby na kawałki. Smażyć grzyby z cebulą na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, aż płyn się zagotuje. Gdy porcja patelni trochę ostygnie, dodaj posiekane warzywa i starty ser.
rozłóż nadzienie grzybowe na mięsie i zwiń rolkę, aby nadzienie było pokryte mięsem ze wszystkich stron. Zawiąż rolkę nitką i włóż do torby do pieczenia.
piecz rolkę w opakowaniu w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez półtorej godziny. Następnie pokrój torbę i zrumień ją przez 20 minut. Pieczeń z grzybami jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g