pieczeń z pieczarkami w piekarniku

niesamowicie pyszna bułka z pewnością ci się spodoba! Kulinarny przepis na pieczeń z grzybami szpiegowałem w popularnym programie telewizyjnym o jedzeniu. Bardzo smaczne danie świąteczne jest idealne zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 13 g
tłuszcze 53 % 16 g
węglowodany 3 % 1 g
199 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

mięso myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Następnie wykonujemy nacięcie wzdłuż całego kawałka mięsa do połowy grubości kawałka. Staraj się nie przecinać mięsa.

następnie przecinamy w prawo i w lewo, pozostawiając ściany o grubości 7-8 mm. rozkładamy warstwę mięsa, przykrywamy folią spożywczą i dobrze bijemy. Ubity kawałek mięsa pocieramy solą, ulubionymi przyprawami i posiekanym czosnkiem.

przygotowanie nadzienia do bułki. Obraną główkę cebuli kroimy w paski,a grzyby na kawałki. Smażyć grzyby z cebulą na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, aż płyn się zagotuje. Gdy porcja patelni trochę ostygnie, dodaj posiekane warzywa i starty ser.

rozłóż nadzienie grzybowe na mięsie i zwiń rolkę, aby nadzienie było pokryte mięsem ze wszystkich stron. Zawiąż rolkę nitką i włóż do torby do pieczenia.

piecz rolkę w opakowaniu w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez półtorej godziny. Następnie pokrój torbę i zrumień ją przez 20 minut. Pieczeń z grzybami jest gotowa, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy