kasza gryczana w rękawie w piekarniku

ulubiona kasza gryczana wszystkich pieczona w rękawie. I obiad i obiad)
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 78 % 14 g
73 kcal
IG: 14 / 86 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

osusz umytą kaszę gryczaną na patelni bez oleju. Podsmaż posiekaną cebulę i marchewkę na oleju. Następnie dodaj pokrojone grzyby i wymieszaj, smaż do połowy ugotowanego.
wymieszaj kaszę gryczaną z opiekaniem i włóż całą mieszaninę do rękawa do pieczenia. Dodaj gorącą wodę, sól. Zawiąż rękaw i piecz w piekarniku przez około pół godziny w 180C. gryka w rękawie w piekarniku jest gotowa, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy