kasza gryczana w rękawie w piekarniku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
osusz umytą kaszę gryczaną na patelni bez oleju. Podsmaż posiekaną cebulę i marchewkę na oleju. Następnie dodaj pokrojone grzyby i wymieszaj, smaż do połowy ugotowanego.
wymieszaj kaszę gryczaną z opiekaniem i włóż całą mieszaninę do rękawa do pieczenia. Dodaj gorącą wodę, sól. Zawiąż rękaw i piecz w piekarniku przez około pół godziny w 180C. gryka w rękawie w piekarniku jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g