skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wbij jajko do głębokiej miski, dodaj cukier i sól. Wszystko dobrze wymieszaj trzepaczką.
Krok 2:
Dodaj twaróg i zmiksuj wszystko za pomocą blendera zanurzeniowego. Możesz również wstępnie przetrzeć twaróg przez sito i dodać już posiekany twaróg do masy jajecznej, a także wszystko dobrze wymieszać.
Krok 3:
Do przepisu użyłam makaronu jajecznego. Wlej wodę do rondla, dodaj sól do smaku i poczekaj, aż się zagotuje. Kładziemy makaron i gotujemy przez 1 minutę. Następnie wyłącz ogień, przykryj patelnię pokrywką i pozwól mu parzyć przez 5-7 minut. Tak jest wskazane na opakowaniu. Zamiast makaronu jajecznego możesz ugotować makaron zgodnie z instrukcją. Jeśli masz już gotowy makaron, zrzuć 350 gramów. Gotowy makaron wrzucamy do durszlaka, nie spłukujemy.
Krok 4:
Wymieszaj makaron i masę twarogową, aż będą gładkie.
Krok 5:
Nasmaruj naczynie do pieczenia masłem i rozłóż obrabiany przedmiot, rozprowadzając go w jednolitej warstwie.
Krok 6:
Przygotowanie wypełnienia. Aby to zrobić, ubij jajko ze śmietaną w misce. Weź śmietanę o zawartości tłuszczu 20%, Nie mniej.
Krok 7:
Napełnij makaron przygotowaną mieszanką.
Krok 8:
Wysyłamy do piekarnika w temperaturze 200 stopni na 25-30 minut. Mam piekarnik w starym stylu i piecze nierównomiernie, więc po 15 minutach odwróciłem formę o 180 stopni, aby makaron był równomiernie pokryty złotą skórką. Wyjmujemy gotowe danie z piekarnika, reżim na porcje i podajemy do stołu.
w smaku to danie przypomniało mi zapiekankę z twarogu i serniki - i nie jest to zaskakujące, ponieważ jednym z głównych składników jest twarożek. Możesz podać taki makaron ze skondensowanym mlekiem, jeśli oczywiście masz słodką wersję lub możesz po prostu posypać go cukrem pudrem. Okazuje się delikatny, apetyczny, ze złotą skórką. Najlepiej smakuje na gorąco. Polecam pić słodką czarną herbatę, mleko, kompot, galaretkę lub inny odpowiedni napój. Przepis i absolutorium szybkie, proste i niedrogie-weź skarbonkę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal / 100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Makaron jajeczny - 304 kcal/100g