filet z sandacza w folii w piekarniku

te same porcje sandaczy a la Martwa natura. Wraz ze szczupakiem sandacz jest moją ulubioną rybą drapieżną. Jest dobry w każdej formie: smażony, wędzony i grillowany. Niesamowicie smaczny sandacz okaże się pieczony w folii zgodnie z tym przepisem. Zalecać.
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 81 % 17 g
tłuszcze 19 % 4 g
węglowodany 0 % 0 g
107 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Filety z sandacza należy najpierw rozmrozić, pozostawiając w lodówce na noc. W misce wymieszaj śmietanę i musztardę. Idealna jest również musztarda Dijon i zwykła Rosyjska.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj świeży koperek i wstrząśnij wodą. Drobno posiekaj. Dodaj do śmietany i musztardy. Wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Naczynie do pieczenia posmarować olejem słonecznikowym lub oliwą z oliwek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż sandacza do formy i równomiernie posmaruj przygotowanym sosem. Sandacz, który pierwotnie miałem, był już wypatroszony, bez głowy, skrzeli i bez łusek. Ale skóra musi pozostać na swoim miejscu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dopraw rybę solą i pieprzem do smaku. Zamknij formę folią (wystarczy jedna warstwa). Umieść formę w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni i piecz rybę przez dwadzieścia minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po tym czasie folia będzie musiała zostać usunięta, jeśli chcesz trochę przyrumienić rybę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I pozostaw na kolejną minutę lub dwie w trybie & quot; grill & quot;, aby ryba miała czas na zrumienienie. Następnie sandacz jest gotowy do podania.

mięso sandacza ma niesamowitą smakowitość. Jest miękki, delikatny i ze szczególnym przyjemnym "sandaczowym" posmakiem. Dodatkowo skóra sandacza staje się dodatkowym bonusem! Tak, tak, pod sosem śmietanowo-musztardowym, lekko opiekany pod grillem, będzie chrupiący i po prostu oszałamiający!
a jeśli uda Ci się znaleźć świeżego, świeżo złowionego sandacza, to po prostu ci zazdroszczę!
ze względu na fakt, że ryba jest gotowana w folii, ciepło gromadzi się wewnątrz formy, a sandacz będzie gotowy w ciągu kilku minut.
uważam, że do tego dania idealnie nadają się wszelkie pieczone warzywa lub grillowane warzywa, a także cytryna i koniecznie zielone oliwki.
po prostu polizasz palce!
gotowe danie stanie się bardziej dietetyczne, jeśli przygotujesz sos na bazie kwaśnej śmietany o niskiej zawartości tłuszczu i zamiast używać oleju roślinnego, wyłóż naczynie do pieczenia specjalnym arkuszem teflonowym.
mam oczywiście od dawna subiektywną postawę wobec sandacza.
ale uwierz mi, nawet jeśli nigdy nie próbowałeś sandacza, myślę, że ryba według tego przepisu po prostu musi ci się spodobać.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g

Podobne przepisy