skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki.
Krok 2:
Wymieszaj ziarna pieprzu, sól, skórkę z cytryny i sok z 1 cytryny.
Krok 3:
Grind. Lepiej zmiażdżyć i wymieszać.
Krok 4:
Natrzyj rybę marynatą i włóż do lodówki na 30 minut.
Krok 5:
Obierz i pokrój ziemniaki.
Krok 6:
Sól i posyp pieprzem.
Krok 7:
Połóż folię na blasze do pieczenia i posmaruj ją olejem słonecznikowym.
Krok 8:
Ułóż ryby i ziemniaki.
Krok 9:
Przykryj górę folią.
Krok 10:
Piec przez 30 minut w piekarniku.
Krok 11:
więc zaczynamy od stu płukania steku z łososia. Następnie posmaruj marynatą z soli, pieprzu, miodu, musztardy, soku z cytryny i skórki. Teraz usuwamy rybę do marynowania w lodówce przez około 40-50 minut. Po tym czasie wyjmujemy łososia z lodówki, kładziemy 4 kwadraty folii na blasze do pieczenia(1 kwadrat na każdy kawałek). Smarujemy te kwadraty olejem, układamy jeden kawałek marynowanej ryby. Następnie obieramy i myjemy ziemniaki, kroimy w plasterki i układamy wokół steku(obliczenia są takie same: 1 ziemniak, 1 stek). Następnie szczelnie owinąć folię i wysłać blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g