marynowane ziemniaki

Ta niezwykła metoda przetwarzania ziemniaków mile cię zaskoczy! Ziemniaki są jeszcze smaczniejsze, jeśli są wstępnie marynowane. Marynowane ziemniaki można następnie upiec lub upiec. Do przygotowania marynowanych ziemniaków według tego przepisu najlepiej nadają się młode ziemniaki z bulwami mniej więcej tej samej wielkości.
Petra-♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 50 % 16 g
190 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyte ziemniaki są obrane.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Widelcem wykonujemy nakłucia w każdym ziemniaku z kilku stron.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz i posiekaj czosnek

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zrób mieszankę oleju roślinnego, majonezu, czosnku, mielonego pieprzu, oregano i soli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj ziemniaki sosem równomiernie i marynuj przez 2 godziny

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Jeśli ziemniaki są Młode i małe, piecz w piekarniku przez 25 minut na średnim poziomie w temperaturze 200 ° C.

również marynowane ziemniaki można smażyć ze wszystkich stron na maśle na patelni.
ze względu na fakt, że ziemniaki są marynowane, czas ich przygotowania w dowolny sposób zmniejsza się o około połowę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g

Podobne przepisy