marynowane ziemniaki
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki
Krok 2:
Umyte ziemniaki są obrane.
Krok 3:
Widelcem wykonujemy nakłucia w każdym ziemniaku z kilku stron.
Krok 4:
Obierz i posiekaj czosnek
Krok 5:
Zrób mieszankę oleju roślinnego, majonezu, czosnku, mielonego pieprzu, oregano i soli.
Krok 6:
Posmaruj ziemniaki sosem równomiernie i marynuj przez 2 godziny
Krok 7:
Jeśli ziemniaki są Młode i małe, piecz w piekarniku przez 25 minut na średnim poziomie w temperaturze 200 ° C.
również marynowane ziemniaki można smażyć ze wszystkich stron na maśle na patelni.
ze względu na fakt, że ziemniaki są marynowane, czas ich przygotowania w dowolny sposób zmniejsza się o około połowę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g