pieczywo lniane
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel nasiona lnu (możesz użyć młynka do kawy).
2. Warzywa myjemy, myjemy, kroimy na kawałki i siekamy blenderem.
3. W odpowiednim pojemniku wymieszaj zmielone nasiona lnu, przyprawy, sól i posiekane warzywa. Pozostaw powstałą masę na 4 godziny (możesz na noc), nie zapomnij przykryć pojemnika pokrywką.
4. Rozłóż papier do pieczenia na blasze do pieczenia, posmaruj niewielką ilością oliwy z oliwek, rozłóż na nim ciasto cienką warstwą.
5. Nożem kroimy ciasto na prostokąty.
6. Pieczywo suszymy w piekarniku (50 stopni) z uchylonymi drzwiami do zrumienienia.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g