skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrozić ciasto francuskie rozwałkować na prostokąt niezbyt cienki. Użyj ostrego noża, aby wykonać nacięcia, nie sięgając do górnej i dolnej krawędzi centymetra. Gotuj kiełbaski przez 5 minut, po przekłuciu ich w kilku miejscach, aby się nie zdeformowały, spuść wodę, pozwól im ostygnąć, a następnie obierz i pokrój wzdłuż na 2 równe części.
Krok 2:
Nasmaruj blachę do pieczenia masłem i posyp mąką na wierzchu i potrząśnij, aby równomiernie ją rozprowadzić, wlej resztę mąki(możesz użyć pergaminu-kto lubi). Ciasto przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Przełóż każdą połowę kiełbasy przez ciasto w szachownicę, to znaczy naprzemiennie kiełbasę pod ciastem, a następnie na cieście, a następnie ponownie pod ciastem, na cieście i tak dalej.
Krok 3:
Uzyskany & quot; matę & quot; posmarować olejem słonecznikowym, a następnie posypać czarnym pieprzem i sezamem. Wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Po ugotowaniu posyp posiekaną zieloną cebulą.
Krok 4:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g