ciasto warstwowe z kiełbasą

szybki, smaczny, oryginalny! . Takich kiełbasek jeszcze nie próbowałeś :)
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 53 % 30 g
węglowodany 33 % 19 g
375 kcal
IG: 5 / 79 / 16

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozmrozić ciasto francuskie rozwałkować na prostokąt niezbyt cienki. Użyj ostrego noża, aby wykonać nacięcia, nie sięgając do górnej i dolnej krawędzi centymetra. Gotuj kiełbaski przez 5 minut, po przekłuciu ich w kilku miejscach, aby się nie zdeformowały, spuść wodę, pozwól im ostygnąć, a następnie obierz i pokrój wzdłuż na 2 równe części.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nasmaruj blachę do pieczenia masłem i posyp mąką na wierzchu i potrząśnij, aby równomiernie ją rozprowadzić, wlej resztę mąki(możesz użyć pergaminu-kto lubi). Ciasto przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Przełóż każdą połowę kiełbasy przez ciasto w szachownicę, to znaczy naprzemiennie kiełbasę pod ciastem, a następnie na cieście, a następnie ponownie pod ciastem, na cieście i tak dalej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Uzyskany & quot; matę & quot; posmarować olejem słonecznikowym, a następnie posypać czarnym pieprzem i sezamem. Wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Po ugotowaniu posyp posiekaną zieloną cebulą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy