skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Dodaj czosnek i sól do krewetek.
Krok 3:
Wymieszaj pieprz i skórkę.
Krok 4:
Posiekaj szpinak.
Krok 5:
Posiekaj natkę pietruszki.
Krok 6:
Dodaj skórkę z pieprzem do krewetek,
Krok 7:
A potem pietruszka i masło.
Krok 8:
Wymieszaj pomidory i szpinak.Dodaj oleje i sole.
Krok 9:
Zrób poduszkę z warzyw i ziół.
Krok 10:
A na nich-krewetki)))
Krok 11:
kulinarny przepis na danie kuchni japońskiej o nazwie "krewetki smażone w sosie" stanie się, jestem pewien, prawdziwą ozdobą Twojej książki kucharskiej (lub zeszytu, w zależności od tego, gdzie i co zapisuje). Można je gotować partiami, w osobnych filiżankach – piec w piekarniku. Lub smaż na patelni wspólną porcją. Posiłek przeznaczony jest dla czterech osób. Jeśli przygotowujesz danie na patelni, najpierw usmaż krewetki w sosie, a następnie zgłoś posiekane pomidory ze szpinakiem. Poniżej opisano proces gotowania do pieczenia w piekarniku.
pokrój pomidory i szpinak na zgrabne kawałki, wymieszaj je ze sobą, wlej łyżkę oleju roślinnego, dodaj sól do smaku. Teraz bierzemy cztery małe buliony (porcje) i układamy równo pokrojone warzywa. Krewetki obieramy, trochę solimy, doprawiamy posiekanym czosnkiem i natką pietruszki, posypujemy skórką z cytryny zmieszaną z czarnym pieprzem. Wlej do nich łyżkę oleju roślinnego. I połóż krewetki na szpinaku z pomidorami. Dostaniemy krewetki smażone w sosie cytrynowo-czosnkowym. Należy je smażyć w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Aby to zrobić, weź kalcynowane miski odpowiednie do pieczenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g