Ciasteczka Świąteczne Kurabye
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj takie produkty.
Krok 2:
Weź miękkie masło. Ubij go na biało. Dodaj cukier puder, białka, nie przestawaj ubijać.
Krok 3:
Następnie natychmiast dodaj cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 4:
Szybko zagniataj ciasto. Przez długi czas nie trzeba go ugniatać.
Krok 5:
Wkładamy ciasto do torby do gotowania.Dysza zamknięta gwiazda. Wyciskamy ciasteczka.
Krok 6:
Wyciskamy takie ciasteczka. I natychmiast włóż do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 10 minut.
Krok 7:
Wyjmujemy gotowe i natychmiast kładziemy dżem na środku. Wyciskałam go z torby. Teraz pozwól mu ostygnąć. Bardzo smaczne! Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g