skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1) ubij jajka z cukrem, a następnie dodaj połączone masło i olej słonecznikowy, stopniowo wprowadzaj kakao i dobrze wymieszaj, aby nie powstały grudki. Następnie dodaj proszek do pieczenia ciasta, wanilinę i stopniowo wprowadzaj mąkę. Ciasto powinno być bardzo grube, jak Nutella.
Krok 2:
2) wiśnie i morele zostały uwolnione z nasion, dodano niewiele cukru.
Krok 3:
3) formę posmarowano masłem, wylano ciasto, spłaszczono na całej formie i na wierzch ułożono jagody. Wmieszano ciasto i ponownie spłaszczono.
Krok 4:
4) Piec w nagrzanym piekarniku przez 30-40 minut. 5) przygotuj krem: wymieszaj śmietanę z cukrem pudrem i startymi jagodami, spróbuj, ile jagód będzie akceptowalnych w Twoim kremie.
Krok 5:
6) schłodzone ciasto do temperatury pokojowej, wyjmij z formy i posmaruj kremem, możesz trochę przebić ciasto nożem w kilku miejscach, aby więcej kremu dostało się do ciasta. Pozwól ciastu wchłonąć krem przez 2-3 godziny, okresowo dodając krem na ciasto i pod ciasto. Przepyszne, bogate, nasączone kremem i bardzo smaczne ciasto jest gotowe! Smacznego i dobrego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g