kanapki z topionym serem i czosnkiem

prosta, szybka i pyszna przekąska dla całej rodziny! Kanapki z roztopionym serem i czosnkiem dobrze sprawdzą się na obfite śniadanie - nie zajmą dużo czasu. Nawet serową pastę można przygotować wieczorem lub zrobić od razu przez kilka dni. Kanapki można wygodnie zabrać ze sobą na piknik lub w podróż.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 11 g
tłuszcze 42 % 25 g
węglowodany 40 % 24 g
308 kcal
IG: 4 / 96 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kanapki z topionym serem i czosnkiem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wybierz ser topiony, aby można go było zetrzeć. Zwykle jest sprzedawany w małych kostkach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić pastę do sera, weź wygodną, przestronną miskę. Zetrzyj ser topiony na grubej tarce do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Tutaj rozbij jedno jajko i dodaj majonez. Możesz dodać trochę soli i przypraw. Mój ser był wystarczająco słony, więc nie dodałem soli. Ale kierujesz się swoim gustem. Wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym i ułóż na niej kromki białego chleba z polewą serową. Chleb pod spodem jest lekko nasączony masłem, a po upieczeniu zrumieni się i stanie się chrupiący. Kanapki okażą się jak na smażonych grzankach. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 10 do 15 minut. Skoncentruj się na piekarniku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmij gotowe kanapki z piekarnika. Serowi udało się stopić, a od dołu pojawiła się złota skorupa. Przenieś kanapki na talerz i udekoruj świeżymi ziołami. Miłego poczęstunku!

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).  

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy