skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki z topionym serem i czosnkiem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wybierz ser topiony, aby można go było zetrzeć. Zwykle jest sprzedawany w małych kostkach.
Krok 2:
Aby zrobić pastę do sera, weź wygodną, przestronną miskę. Zetrzyj ser topiony na grubej tarce do miski.
Krok 3:
Obierz czosnek i przepuść przez prasę. Tutaj rozbij jedno jajko i dodaj majonez. Możesz dodać trochę soli i przypraw. Mój ser był wystarczająco słony, więc nie dodałem soli. Ale kierujesz się swoim gustem. Wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.
Krok 4:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym i ułóż na niej kromki białego chleba z polewą serową. Chleb pod spodem jest lekko nasączony masłem, a po upieczeniu zrumieni się i stanie się chrupiący. Kanapki okażą się jak na smażonych grzankach. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 10 do 15 minut. Skoncentruj się na piekarniku.
Krok 5:
Wyjmij gotowe kanapki z piekarnika. Serowi udało się stopić, a od dołu pojawiła się złota skorupa. Przenieś kanapki na talerz i udekoruj świeżymi ziołami. Miłego poczęstunku!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g