ciasteczka z białą czekoladą i jaśminem

delikatne ciasteczka o Smaku jaśminowym! Gotowanie nie jest trudne! Ciasteczka z białą czekoladą i jaśminem z pewnością zachwycą gości! Ciasto jest delikatne, miękkie, krem kremowy o lekkim pomarańczowym smaku, biała czekolada korzystnie dopełnia gamę smakową. Ciasto do gotowania nie jest konieczne do ugniatania rękami, nie jest strome, ma konsystencję gęstego kremu.
Christina_AAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 29 % 20 g
węglowodany 60 % 41 g
346 kcal
IG: 5 / 3 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Wlej suche kwiaty jaśminu do filiżanki, zalej wrzącą wodą, przykryj spodkiem i pozwól mu parzyć przez 5 minut, a następnie przefiltruj.

2. W międzyczasie ubij masło z cukrem i cukrem waniliowym, aż będzie puszyste, masa powinna znacznie rozjaśnić. Następnie rozbij jajko i ponownie ubij. 

3.& nbsp; do osobnej miski wsypujemy mąkę, sodę i sól, wlewamy & nbsp; beztłuszczową śmietanę i herbatę jaśminową, mieszamy, następnie wprowadzamy mieszankę olejową, zagniatamy gładkie, jednorodne ciasto. 

4. Napełnij torbę do gotowania ciastem i umieść ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem.& nbsp; pamiętaj, aby zachować odległość większą niż 5 cm, ponieważ ciasto trochę się rozprowadzi.

5. Wysyłamy blachę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy przez około 15 minut, ciasteczka powinny się zrumienić.  

6. Ubijamy ser śmietankowy blenderem, powoli dodajemy bitą śmietanę, aż połączymy obie substancje. Dodaj skórkę pomarańczową i cukier do śmietany, ponownie ubij.

7. Napełniamy torbę kulinarną kremem i kładziemy odpowiednią ilość na płaskiej stronie ciastek, po czym pokrywamy je innymi ciasteczkami, w ten sposób sklejamy je ze sobą.

8. Dekorujemy ciasta białą czekoladą po stopieniu w łaźni wodnej. Możesz również ozdobić kwiaty jaśminu na górze.

traktuj zdrowie i traktuj swoich krewnych, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jasmin - 15   kcal/100g
  • Skórka pomarańczowa - 97   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Beztłuszczowa śmietana - 59   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g
  • Bita śmietana - 257   kcal/100g

Podobne przepisy