babeczki twarogowe ze śliwkami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj suche składniki: sól, cukier, mąkę, sodę
Krok 2:
W osobnej misce ubij jajka
Krok 3:
Do jajek dodajemy twaróg i ubijamy
Krok 4:
Do powstałej masy powoli dodajemy nasze suche składniki
Krok 5:
Jeśli twaróg jest bardzo ziarnisty, uderzamy go blenderem
Krok 6:
Bierzemy formy. nie trzeba smarować silikonu, inne można posmarować olejem lub położyć papier do pieczenia. formy wypełniamy masą i śliwkami (wewnątrz)
Krok 7:
W 200 stopniach i 30 minutach mamy takie piękno
Krok 8:
Odstawiamy w piekarniku do ostygnięcia na 30 minut
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g