skład / składniki
metoda gotowania
rozłóż zmiękczone masło w misce, wlej cukier puder(to ważne ! nie cukier) i zmielić widelcem na masę o jednorodnej konsystencji.
dodaj białko, wymieszaj. Przesiej mąkę, włóż cukier waniliowy, zagniataj ciasto. Lepiej to zrobić nie rękami, ale szpatułką lub urządzeniami kuchennymi, ponieważ takie ciasto nie lubi ciepła.
ostatecznie ciasto jest miękkie i elastyczne. Ciasto dzielimy na kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Teraz nadajemy kulkom kształt ciasta i naciskając palce (lub krawędź noża) wykonujemy rowki jak płatki kwiatu i kładziemy dżem na środku (jeśli jest strzykawka do ciasta, możesz go użyć i posadzić ciasteczka za pomocą dyszy "gwiazdka").
piecz produkty w temperaturze 200 stopni przez 20 minut (aby lekko się zrumienić).
schłodzić Kurabye i podać na stole! Jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 242 kcal/100g
- Powidło - 250 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g