ciasteczka przez maszynkę do mięsa z margaryną
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
włóż margarynę do miski, dodaj cukier zwykły i waniliowy, sól i śmietanę. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, zagniataj ciasto, aż będzie gładkie. Teraz trzeba go zamrozić. Aby to zrobić, zwinąć ciasto w kulkę, owinąć folią spożywczą, wysłać do zamrażarki na 20 minut.
gotowe ciasto przechodzi przez maszynę do mięsa, odcinając "mięso mielone" co 5-6 cm i układając je na blasze wyłożonej pergaminem.
piecz ciasteczka w temperaturze 180 stopni przez pół godziny. Usuń gotowe produkty, posyp je cukrem pudrem.
gotowe ciasteczka podajemy do herbaty.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g