kruche ciasteczka Kurabye
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
Uzbrój się w mikser i zacznij. Ubij cukier puder ze zmiękczonym masłem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Kładziemy tutaj białko i ponownie ubijamy.
przesiać połowę mąki, zagnieść ciasto rękami, następnie dodać resztę mąki i zagnieść więcej (ciasto powinno być strome, trochę lepkie).
ten test nie musi leżeć, więc natychmiast przystępujemy do formowania produktów. Ciasto przenosimy do torby cukierniczej i układamy ciasteczka na blasze wyłożonej już pergaminem. Na środku każdego ciasteczka robimy wgłębienie i wkładamy do niego ulubiony dżem.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz ciasteczka przez 10-15 minut.
wszystko, można podać smakołyk! Smakuj, dobry nastrój!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g