kurczak duszony w słoiku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
umyj kurczaka, osusz i podziel na kawałki (proporcjonalnie do słoika). Następnie włóż do miski, dopraw pieprzem, solą, dodaj liście laurowe. Wymieszaj, włóż wszystko do słoika.
Rozgrzej piekarnik do 120 stopni i wyślij do niego słoik, po przykryciu go spodkiem. Zostawiamy na 3 godziny, po których można skosztować kurczaka.
podawaj z dodatkiem makaronu lub innym dodatkiem do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g