kurczak duszony w słoiku

świetnie pasuje do każdego przystawki. Ugotuj i posmakuj! Duszony kurczak w słoiku-doskonały smak! I minimum wysiłku - tylko kilka minut i to wszystko, reszta to piekarnik. Przygotuj, zachwyć krewnych - z pewnością docenią! Okazuje się, jak z pieca. Świetna alternatywa dla doniczek, jeśli nie masz ich pod ręką.
KirienaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 18 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 0 % 0 g
238 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 15 min

umyj kurczaka, osusz i podziel na kawałki (proporcjonalnie do słoika). Następnie włóż do miski, dopraw pieprzem, solą, dodaj liście laurowe. Wymieszaj, włóż wszystko do słoika.

Rozgrzej piekarnik do 120 stopni i wyślij do niego słoik, po przykryciu go spodkiem. Zostawiamy na 3 godziny, po których można skosztować kurczaka.

podawaj z dodatkiem makaronu lub innym dodatkiem do smaku.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy