paszteciki z kiełbasą na wodzie
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie.
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a kiełbasę wątróbkową w pierścienie. Smażyć z niewielką ilością oleju roślinnego.
3. Za pomocą blendera posiekaj smażone składniki i gotowane ziemniaki.
4. Rozwałkuj ciasto na warstwę, Wytnij koła szklanką.
5. Rozłóż nadzienie na środku każdego koła, uformuj ciasta.
6. Gotowe produkty pozostawiamy na blasze do pieczenia nasmarowanej olejem roślinnym na pół godziny.
7. Smarujemy placki jajkiem i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni.
8. Ciasta piecze się szybko-25-30 minut, a rumiane produkty są gotowe do jedzenia.
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa liver - 177 kcal/100g