skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj produkty. Włącz piekarnik do 180 stopni.
Krok 2:

Zmiel płatki owsiane w młynku do kawy.
Krok 3:

W misce wymieszaj suche składniki-zmiażdżone płatki owsiane, sól, cukier, proszek do pieczenia. Mieszać.
Krok 4:

Dodaj proszek kakaowy i dobrze wymieszaj.
Krok 5:

Przygotuj kawę rozpuszczalną ze 120 ml gorącej wody. I pozwól mu ostygnąć przez kilka minut.
Krok 6:

Dodaj trochę kawy do suchej mieszanki i zagniataj ciasto. Ciasto powinno być wystarczająco grube, aby można było z niego później uformować & quot; ziarna kawy & quot;, więc płyn może uciec trochę mniej lub trochę więcej, dostosuj jego ilość, koncentrując się na konsystencji. Następnie odstaw gotową mieszaninę na 15 minut.
Krok 7:

Pergamin musi być trochę nasmarowany olejem roślinnym, mam matę silikonową, nie smaruję go niczym. Z ciasta ściskamy kawałki i tworzymy takie kulki. Lepiej zwilżyć dłonie wodą.
Krok 8:

Mamy ziarna kawy, prawda?)) Bierzemy wykałaczkę i robimy wgłębienia na środku-naśladujemy kształt ziarna kawy) wkładamy blachę do pieczenia do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut i pieczemy ciasteczka)) kieruj się piekarnikami, nie piecz ciasteczek)))
Krok 9:

Gotowe ciasteczka są bardzo, bardzo aromatyczne, a zapach kawy wzywa wszystkich do kuchni)
Krok 10:

Takie ciasteczka to wspaniały początek dnia przy filiżance aromatycznej kawy! I jeszcze jeden plus - można je gotować i jeść nawet na czczo) można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce nie dłużej niż 3 dni. Ale nie wytrzymaliśmy ich tak bardzo-są natychmiast zjadane)))
Krok 11:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Kawa rozpuszczalna - 94 kcal/100g

