kłębuszki mięsne
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Na początek sól mielona i pieprz do smaku, dodaj również mieszankę przypraw do smaku.
2. Obierz cebulę, posiekaj w drobną kostkę.
3. Grzyby myjemy wodą i kroimy na małe kawałki lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa i smażymy razem z cebulą na oleju roślinnym.
4. Następnie dodaj do mięsa mielonego wraz z posiekanymi ziołami.
5. Ciasto rozmrażamy, zwijamy i kroimy w cienkie paski.
6. Z mięsa mielonego tworzymy Kolobok i owijamy ciasto jak kulkę.
7. Gotowe kulki układamy na blasze wyłożonej papierem.
8. Posmaruj wierzch jajkiem i wyślij do piekarnika .Gotuj w temperaturze 190 stopni przez około godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Mielona wieprzowina wołowina - 236 kcal/100g