kłębuszki mięsne

smaczne, eleganckie i niskokaloryczne. Nadaje się na każdą okazję. Mam 20 kulek . Zwykle wszyscy goście są zachwyceni . Możesz jeść jako samodzielne danie lub z bulionem lub sałatką .
LeoniAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 44 % 15 g
węglowodany 32 % 11 g
212 kcal
IG: 17 / 83 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Na początek sól mielona i pieprz do smaku, dodaj również mieszankę przypraw do smaku.
2. Obierz cebulę, posiekaj w drobną kostkę.
3. Grzyby myjemy wodą i kroimy na małe kawałki lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa i smażymy razem z cebulą na oleju roślinnym.
4. Następnie dodaj do mięsa mielonego wraz z posiekanymi ziołami.
5. Ciasto rozmrażamy, zwijamy i kroimy w cienkie paski.
6. Z mięsa mielonego tworzymy Kolobok i owijamy ciasto jak kulkę.
7. Gotowe kulki układamy na blasze wyłożonej papierem.
8. Posmaruj wierzch jajkiem i wyślij do piekarnika .Gotuj w temperaturze 190 stopni przez około godzinę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Pieczarki marynowane - 12   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy