ciasto luzem na niemiecki sposób
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie naszych składników.
Krok 2:
Zmiel mąkę i proszek do pieczenia zmiękczonym masłem
Krok 3:
Osobno zmielić żółtko z cukrem
Krok 4:
Teraz wymieszaj mąkę z cukrem i ciasto jest gotowe!
Krok 5:
Wlej 1/2 ciasta do formy, trochę ubijaj
Krok 6:
Pocieramy jabłka i rozprowadzamy na naszym cieście (możesz trochę posypać cukrem, nie zrobiłem tego)
Krok 7:
Ubij białka z cukrem na gęstą pianę
Krok 8:
I wlej białko na jabłka, a następnie drugą połowę ciasta. Wysyłamy nasze ciasto do piekarnika 180 C na 30 minut.
Krok 9:
Gdy tylko górna skorupa się zarumieni, wyjmujemy ją z piekarnika.
Krok 10:
Kroimy nasze ciasto.
Krok 11:
Wszystko do stołu! Smacznego!
do ciasta można dodać trochę skórki z cytryny, co doda subtelnego smaku naszemu ciastu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g