Nadziewane papryczki

Niezwykle faszerowana papryka - idealna na obiad. Papryka z Łodzi doskonale uzupełni świąteczną kolację i pozostawi przyjemny posmak
Kris TinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 8 g
tłuszcze 58 % 15 g
węglowodany 12 % 3 g
185 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Najpierw oczyść paprykę z wnętrzności. Wystarczy zostawić ogony, aby w środku było więcej miejsca na nadzienie, którym wypełnimy każdą połowę. Oczywiście lepiej jest, jeśli nadal wziąłeś dużą paprykę, wtedy porcje będą większe. Ale możesz też zrobić więcej papryki, ale z małymi porcjami mięsa.
2. Oddzielnie przetwarzamy pomidory. Najpierw musisz oddzielić skórę. Aby to zrobić, zagotuj wodę i zanurz w niej pomidory na około minutę. Następnie wyjmujemy pomidory, szybko się ochładzają i można je bardzo łatwo usunąć. Już obrane pomidory kroimy w małe kostki, około 0,5×0,5 cm, już nie.
3. Teraz musisz wymieszać całe mięso mielone. Więc wymieszaj mięso mielone i posiekane pomidory. Dodaj sól, pieprz i dodatkowe przyprawy do smaku. Dodaj tam 2 łyżki.l jogurt bez dodatków. Wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Teraz na blasze do pieczenia, na której zostanie przygotowane nasze danie, rozłóż połówki pieprzu. W każdej połówce nakładamy gotowe nadzienie z mięsa mielonego.
5. Wkładamy na 30 minut do nagrzanego piekarnika na 180-200 stopni.
6. Po 30 minutach wyjmujemy blachę do pieczenia i posypujemy każdą paprykę startym serem. Stawiamy na kolejne 10 minut-czekamy, aż ser się rozpuści i utworzy się skorupa.
7. Nasze danie jest gotowe i smacznego !)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • " Rastishka " - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy