skład / składniki
metoda gotowania
1. Najpierw oczyść paprykę z wnętrzności. Wystarczy zostawić ogony, aby w środku było więcej miejsca na nadzienie, którym wypełnimy każdą połowę. Oczywiście lepiej jest, jeśli nadal wziąłeś dużą paprykę, wtedy porcje będą większe. Ale możesz też zrobić więcej papryki, ale z małymi porcjami mięsa.
2. Oddzielnie przetwarzamy pomidory. Najpierw musisz oddzielić skórę. Aby to zrobić, zagotuj wodę i zanurz w niej pomidory na około minutę. Następnie wyjmujemy pomidory, szybko się ochładzają i można je bardzo łatwo usunąć. Już obrane pomidory kroimy w małe kostki, około 0,5×0,5 cm, już nie.
3. Teraz musisz wymieszać całe mięso mielone. Więc wymieszaj mięso mielone i posiekane pomidory. Dodaj sól, pieprz i dodatkowe przyprawy do smaku. Dodaj tam 2 łyżki.l jogurt bez dodatków. Wszystko dokładnie wymieszaj.
4. Teraz na blasze do pieczenia, na której zostanie przygotowane nasze danie, rozłóż połówki pieprzu. W każdej połówce nakładamy gotowe nadzienie z mięsa mielonego.
5. Wkładamy na 30 minut do nagrzanego piekarnika na 180-200 stopni.
6. Po 30 minutach wyjmujemy blachę do pieczenia i posypujemy każdą paprykę startym serem. Stawiamy na kolejne 10 minut-czekamy, aż ser się rozpuści i utworzy się skorupa.
7. Nasze danie jest gotowe i smacznego !)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- " Rastishka " - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g