młode ziemniaki z cukinią
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ziemniaki opłucz, obierz i pokrój w kostkę. To samo dotyczy cukinii i marchwi.
obierz cebulę i drobno posiekaj. Zalej pomidory wrzącą wodą, a następnie natychmiast zimną wodą, aby łatwiej było usunąć skórkę. Pokrój pomidory na kawałki.
wlej olej roślinny do miski do duszenia. Połóż cebulę na dnie. Wrzuć tam liść laurowy, pieprz. Najpierw ułóż marchewki warstwami, a następnie ziemniaki, sól. Następnie połóż połowę pomidorów. Na wierzchu cukinia i druga połowa pomidorów, sól i pieprz, dodaj lavrushkę i trochę wody.
zamknij naczynie pokrywką i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Młode ziemniaki z cukinią są gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g