skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Zimne masło (można zamrozić w zamrażarce) zetrzeć na grubej tarce. Wymieszaj wszystkie wskazane składniki ciasta, aż będzie gładka. Można to zrobić za pomocą urządzeń kuchennych lub rąk. Przykryj gotowe ciasto folią i włóż do lodówki & quot; odpocznij" przez 20 minut.
Krok 2:

Obierz ziemniaki i pokrój w małe kostki. Cebule również należy obrać i pokroić. Wymieszaj warzywa i mięso na jednym talerzu, dodaj sól i zmielony pieprz do smaku. Wymieszać.
Krok 3:

Dodaj wodę, jest potrzebna, aby nadzienie było soczyste i wymieszaj jeszcze raz.
Krok 4:

Wyjmujemy ciasto. Należy go podzielić na równe kawałki i rozwałkować każdą z części na płaskie i cienkie ciasto o średnicy 16-17 centymetrów. Umieść około 1 łyżki nadzienia na środku tortilli.
Krok 5:

Teraz palcami Zbierz krawędzie tortilli na środku, łącząc je ze sobą.
Krok 6:

W środku powinna pozostać dziura.
Krok 7:

Przenieś półfabrykaty na blachę do pieczenia pokrytą pergaminem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ciasta na złoty kolor. Pieczenie zajmuje zwykle około 50 minut.
Krok 8:

Na początku nadzienie będzie wydawać się zbyt płynne, ale wszystko jest w porządku, z czasem woda wyparuje, a mięso mielone z warzywami stanie się tak, jak powinno.
Krok 9:

Podawaj gotowe wypieki na gorąco, ale po schłodzeniu WAK balish nie traci apetytu.
Krok 10:

Tradycyjnie vak balish podaje się z bulionem lub kwaśną śmietaną, ale to ciasto będzie równie dobre z sałatką ze świeżych ziół i warzyw.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g

