skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pierwszym krokiem jest stopienie masła, aby miało trochę czasu na ostygnięcie. Wcześniej musisz również zetrzeć skórkę pomarańczową na drobnej tarce.
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem.
Krok 3:
Dodaj twaróg, stopione masło i skórkę pomarańczową. Dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Przesiej mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Lepiej zrobić to w 2-3 seriach, dodając mąkę w kawałkach. Po ugniataniu ciasta odłóż je na bok i weź nadzienie.
Krok 5:
Musisz zdemontować pomarańczę na plasterki i oczyścić je z folii. Plastry kroimy na 2-3 części, kawałki nie powinny być zbyt duże.
Krok 6:
Aby ułatwić wyjmowanie babeczek z formy, można je posmarować kawałkiem zimnego masła i posypać mąką. Najpierw napełnij każdą formę do połowy: włóż około jednej łyżki ciasta. Następnie układamy kawałki pomarańczy na wierzchu. I na koniec & quot; przykryj & quot; plasterki owoców pozostałym ciastem.
Krok 7:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Czas pieczenia 20-30 minut, zależy od wielkości babeczek i piekarnika. Im mniejsze babeczki, tym szybciej się upieczą. W każdym razie lepiej sprawdzić gotowość babeczek nożem lub wykałaczką.
Liczba babeczek zależy od wielkości kokilek. Jeśli weźmiesz małe, jak na babeczki, otrzymasz 10-15 sztuk. Moja forma jest większa niż standardowa, wyszło 6 dość dużych babeczek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g