kanapki z masą twarogowo-jabłkową

lekkie, chrupiące kanapki urozmaicają śniadanie lub prostą herbatę. Takie kanapki bardzo lubią dzieci, tak bardzo lubią chrupać! Przygotowują się szybko, bez zbędnych kłopotów, ale wszyscy są zadowoleni.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 12 % 3 g
węglowodany 73 % 19 g
125 kcal
IG: 32 / 0 / 68

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz jabłko i zetrzyj na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj twarożek, cukier puder, śmietanę, w razie potrzeby cynamon i wszystko dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż masę twarogowo-jabłkową na plasterkach bochenka i włóż do nagrzanego piekarnika na około 7 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe kanapki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!

można upiec kanapki w kuchence mikrofalowej, ale wtedy nie będą tak chrupiące. Jeśli ktoś lubi smażony chleb, możesz zrumienić bochenek na patelni, dodając masło.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal / 100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy