kanapki z masą twarogowo-jabłkową
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Obierz jabłko i zetrzyj na grubej tarce.
Krok 3:
Dodaj twarożek, cukier puder, śmietanę, w razie potrzeby cynamon i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Rozłóż masę twarogowo-jabłkową na plasterkach bochenka i włóż do nagrzanego piekarnika na około 7 minut.
Krok 5:
Gotowe kanapki są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
można upiec kanapki w kuchence mikrofalowej, ale wtedy nie będą tak chrupiące. Jeśli ktoś lubi smażony chleb, możesz zrumienić bochenek na patelni, dodając masło.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal / 100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g