babeczki marchewkowe z twarogiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Wbij jajka w startą marchewkę. Zmiel blenderem na gładką masę.
Krok 3:
Dodaj pozostałe składniki do powstałej masy i ubij.
Krok 4:
Taka mieszanka powinna się okazać.
Krok 5:
Foremki do muffinek smarujemy olejem słonecznikowym lub maślanym i wlewamy naszą mieszankę do foremek.
Krok 6:
Włóż do piekarnika 180 stopni do piekarnika na 20-30 minut. Kiedy pojawi się złota skorupa, babeczki są gotowe.
Krok 7:
Możesz użyć różnych kokilek. Moja córka ma bzika na punkcie niedźwiedzi.
Krok 8:
Okazuje się bardzo smaczny, jeśli jest podawany z dżemem z rokitnika.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal / 100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g